Clubavond 13 mei 2019 themagroepen: Portret, Straatfotografie, Urban

Portret

Fotograaf Danielle Bosveld

Een goed portret maken is vaak één van de moeilijkste uitdagingen binnen de fotografie. Bij het maken van een portret heb je naast je fotografische capaciteiten ook een aantal andere skills nodig. Zo zul je als fotograaf het vermogen moeten hebben om goed te kunnen communiceren met je model en zul je vaak de persoon die je voor je camera hebt op zijn/haar gemak moeten stellen. De kunst bij portretfotografie is om een foto te maken die spreekt, die emoties oproept en die verder gaat dan alleen maar een registratie. Vanavond zien we of de leden van de portretgroep hierin zijn geslaagd.

Straatfotografie

Fotograaf Riet Melieste

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamerafotografie die natuurlijke, in plaats van geposeerde, foto’s oplevert. Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het fotograferen voorop staat. Wat zullen de leden ons daarvan kunnen laten zien?U

Urban Landscapes

Fotograaf Henk Hoogink

Bij Urban Landscapes wordt het stedelijk/industrieel landschap vastgelegd, zoals dat door mensen is gecreëerd. Een onderdeel hiervan is bijv. landschap, architectuur en straat. Bij “Urban” willen de leden zich niet alleen beperken tot het fotograferen van bebouwing stedelijk of industrieel; ze richten zich ook op architectuur, straataanzicht, sfeerfoto’s e.d. Dus breed en uitdagend!

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin