Clubavond 14 oktober 2019 spreker Johan van der Wielen: Natuurfotografie

door Petra O
238 Lezers

Reis door de Nederlandse delta – op zoek naar natuur

Tijdens deze presentatie neemt professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen ons mee op een wonderlijke reis door Nederland. Via kleine stroompjes en grote rivieren gaan we samen op avontuur.

We ontdekken de uiterwaarden, bezoeken unieke delta gebieden als Oostvaardersplassen en de Wieden / Weerribben, ontmoeten zeldzame soorten als de kievitsbloemen en porseleinzwammen, vergapen ons aan de schoonheid van de bossen op de stuwwallen Utrechtse Heuvelrug en Veluwe om uiteindelijk aan het eind van onze reis aan te komen bij het einde van de delta: de Waddenzee, de eilanden en uiteindelijk de uitgestrekte Noordzee. Johan neemt je mee, van zonsopkomst tot diep in de nacht, schept licht in de duisternis en werp een nieuw lucht op de Nederlandse ‘natuur’.

Fotograaf Johan van der Wielen

Over Johan van der Wielen

Johan is meer dan 10 jaar professioneel natuurfotograaf met passie voor sfeerbeelden, landschap, nacht en verhalen. Zijn werkterrein strekt zich in Nederland uit van de Utrechtse Heuvelrug tot aan de Wadden en van de kleine wonderen der natuur tot aan de grootste elementen die ons omringen. Maar ook is hij veel te vinden in het hoge Noorden waar hij in Finland en Noorwegen op zoek gaat de indrukwekkende en vaak nog onbedorven natuur, van beren en veelvraten tot aan het mysterieuze noorderlicht. Met zijn beelden neemt hij je mee in zijn verhalen, hij fotografeert om een boodschap over te dragen, probeert te raken en te vervoeren. Hij neemt je mee met zijn avonturen, in ‘zijn’ natuur, naar ‘zijn’ eiland en in ‘zijn’ nacht met als doel je de schoonheid maar juist ook de kwetsbaarheid van het leven om ons heen. Als fotograaf organiseert hij vele fotoreizen naar de Wadden en Scandinavië waar hij je niet alleen de natuur laat ervaren, begeleid in het fotograferen maar vooral een totaalbeleving laat ondergaan. Zijn passie voor natuur en fotografie zijn aanstekelijk en je wordt meegevoerd in zijn enthousiasme om onze aarde niet alleen te beleven en vast te leggen maar vooral ook om haar te bewaren en behouden. Naast fotograaf schrijft Johan voor diverse tijdschriften, is hij auteur van kritische columns over het Nederlandse natuurbeleid maar ook de Nederlandse houding ten opzichte van natuur en is hij mede auteur van veel van de praktijkboeken natuurfotografie.

Escaping the mist. A family of red deer escapes from the dense mist at sunrise. Nature Reserve Oostvaardersplassen, the Netherlands. Converted to back and white.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen