Clubavond 28 maart 2022 19:30 u: Nando Harmsen – Licht Vangen

posted in: Blogberichten | 0

Een foto maken is licht vangen. Vroeger op de lichtgevoelige emulsiefilm, tegenwoordig op de digitale sensor. We drukken op de knop en de foto’s is gemaakt. Maar hoe weet de camera wanneer er voldoende licht op de sensor is gevallen, en hoe kunnen we dat beïnvloeden als het toch niet gebeurd op de manier zoals we het graag zouden willen?

Nando: “Tijdens de lezing Licht vangen laat ik zien hoe je de camera kunt instellen om een foto exact belicht te krijgen zoals je het zou willen. Maar dat niet alleen; wat kun je doen wanneer je tegen de grenzen van wat mogelijk is aanloopt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de uiteindelijke foto exact is wat je ervan zou verwachten, en meer… enkelvoudige belichtingen, HDR, tonemapping en alles wat ervoor nodig is om een goed belichte foto te krijgen.

Ik vertel in de lezing Licht Vangen over de belichtingsdriehoek en het gebruik daarvan. Je leert hoe je het histogram kunt lezen en gebruiken, zowel tijdens het fotograferen als bij het bewerken. Ik laat de mogelijkheden zien die je hebt als een goede belichting niet mogelijk is.

Alles is stap voor stap opgebouwd in woord en beeld. Na deze lezing weet je alles over de geheimen van een goed belichte foto.”

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin