Clubavond 7 november 2022 Rutger van Loo – Straatfotografie

door Petra O
331 Lezers

Mijn naam is Rutger van Loo en je kunt mij het beste omschrijven als een eigenwijze straatfotograaf (hierover meer tijdens de lezing). Sinds 2010 ben ik bezig met straatfotografie en al die jaren heb ik één hoofddoel gehad: ik wil foto’s maken die er zo perfect uitzien dat je zou denken dat ze in scène gezet zijn of misschien zelfs gephotoshopt. Maar tegelijkertijd wil ik wel dat je kunt voelen dat het echte momenten zijn. 

Tijdens de lezing bij de Fotoclub Doesburg bespreek ik hoe ik te werk ga om tot de perfecte straatfoto te komen. Hierbij ga ik in op mijn werkwijze en techniek, maar ook op apparatuur en inspiratie. 

Wanneer ik een fotolocatie gevonden heb, probeer ik vaak verschillende dingen uit: andere personen, andere standpunten, composities, instellingen etc. Ik laat je niet alleen de foto’s zien die het uiteindelijk geworden zijn, maar juist ook de foto’s die het net niet geworden zijn. Aan de hand daarvan neem ik je mee in mijn overwegingen en hoe ik dus bij de uiteindelijke foto gekomen ben. 

Ik hoop je te inspireren om meer te doen met straatfotografie en om je handvatten te geven die je op weg helpen om mooiere straatfoto’s te maken. Daarbij zul je merken dat een deel van de tips ook van toepassing is op andere fotografische genres. Er is tussendoor en aan het einde ook ruimte voor het stellen van vragen. 

Fotograaf Rutger van Loo

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen