Clubavond 8 oktober 2018 Spreker Jitske Schols – Portretfotografie

door Petra O
317 Lezers

Jitske Schols maakt editorials, commerciële en fine art portretten, meestal -maar niet altijd- in zwart-wit. Veel van haar foto’s zijn contrastrijk waardoor de beelden indringend kunnen overkomen, terwijl de geportretteerden door Jitske juist vaak op een sereen of kwetsbaar moment zijn gefotografeerd. Haar fotografie laat verder de vaak speelse interactie zien die tussen model en fotografe kan ontstaan. De foto’s lijken te verwijzen naar de zwart-wit portretten van weleer. Een veelgestelde vraag aan haar is dan ook of ze misschien analoog werkt, maar niets is minder waar: alles is digitaal.
Ze werkt het liefst in een kleinschalige en ongedwongen setting waarin ze de mensen die ze fotografeert een kort moment leert kennen en waarin een ontspannen sfeer ontstaat waarin geportretteerde zich kan overgeven aan de camera. Maar Jitske is niet altijd fotograaf geweest. Na een 20-jaar lange carrière in de marketing en communicatie kreeg ze in 2012 plotsklaps een camera in handen. Dat werd een totale game changer. De camera liet haar niet meer los, ze zegde haar baan op en werd freelance fotograaf. Sindsdien verloopt haar carrière in een stroomversnelling. Aanvankelijk fotografeerde ze veel in opdracht van bedrijven en organisaties, maar nu haar focus ligt bij het maken van portretten behoren opdrachtgevers als kranten en magazines tot haar vaste klantenkring. Haar website is http://jitskeschols.com

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen