Expositie mentoraat Lange Sluitertijden 3 februari 2019

door Petra O
257 Lezers

Onder begeleiding van professioneel fotograaf Wilco Dragt heeft een aantal leden een mentoraat “Lange sluitertijden” gevolgd.

Eén van de grootste problemen waar we als fotograaf mee te kampen hebben is dat dynamiek of beweging niet vast te leggen is. De fotografie geeft een plat, stilstaand plaatje waarin alles wat beweegt wordt bevroren. Door het werken met langere sluitertijden beweegt echter een onderwerp tijdens de belichting en ontstaat onscherpte, een bewogen onderwerp. Dit wordt door onze hersenen vertaald als ‘beweging’ en daarmee kun je juist het gevoel van dynamiek overbrengen. Je fotografeert echter iets wat je in werkelijkheid niet ziet, je creëert een nieuwe werkelijkheid.

Tijdens deze expositie toont deze mentoraatgroep het resultaat.

Zoals gebruikelijk, is deze expositie is te zien op de bovenste etage van De Waag. Voor mindervaliden is de etage eveneens toegankelijk door de aanwezigheid van een lift.

Aanvang is om 12.00 uur en de foto’s zijn te zien tot 17.00 uur.

Fotograaf Peter van Gessel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen