FODO 60 jaar – Jubileumactiviteit zaterdag 22 april 2017

door Petra O
195 Lezers

FODO 60 Jaar 2HOERAA …FODO bestaat dit jaar 60 jaar en dat hebben we met een groot aantal leden gevierd in Amstelveen en Amsterdam.

We hebben Jan Van der Togt museum in Amstelveen bezocht voor de eerste museale overzichtstentoonstelling Through the Eyes of Others van kunstfotografe Micky Hoogendijk. Micky was speciaal voor FODO die ochtend ook naar het museum gekomen. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties vertelde de directeur van het museum ons eerst iets over het museum en de geschiedenis ervan. Daarna nam Micky het woord.

Ze liet ze ons een korte film zien over haar inspiratie voor fotografie met herinneringen uit haar jeugd. Vervolgens vertelde ze uitgebreid over haar werk, hoe foto’s tot stand waren gekomen, welke technieken ze gebruikte en welke mensen haar voorkeur hebben om een foto van te maken.

Ze leidde ons rond langs haar prachtige werken op deze tentoonstelling en beantwoorde al onze vragen.

De tentoonstelling Through the Eyes of Others is een absolute aanrader om te bezoeken! Het biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.
Gelijktijdig wordt haar eerste, gelijknamige fotoboek gelanceerd en is een selectie van werken ook in het Amstel Hotel in Amsterdam te zien. Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Hoogendijk was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Ook stond ze als actrice en model jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera, zie ook haar website.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in Austin, Bogota, Houston, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Santa Fe, Tokyo en Washington. In Nederland presenteert Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als FOR REAL, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary Art Fair.

Na de rondleiding was er tijd voor een drankje en gelegenheid om na te praten.

Onze spreekstalmeester bedankte Micky op zijn eigen ludieke wijze en gaf Micky namens FODO een Doesburgs pakketje.

Aansluitend kochten diverse leden haar gelijknamig boek, die Micky signeerde.

Zowel Micky als FODO hopen elkaar in de toekomst nog een keer te ontmoeten. Het was een prachtig begin van deze jubileumactiviteit.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen