FODO Clubwedstrijd voorwaarden 2017 ‘Lichtval’

posted in: Blogberichten, Clubwedstrijd | 0

Hierbij meer informatie over de fotowedstrijd ‘Lichtval‘ inclusie inzendtermijn informatie en wedstrijdvoorwaarden.

Peter Bijsterveld van de Dierense fotoclub VeluwezOOm zal dit jaar onze jury zijn en het uiteindelijk het oordeel vellen. Kijk voor inspiratie op zijn eigen website. Peter zegt het volgende:

“Naast dat ik zal letten op techniek, zal ik vooral kijken naar compositie, originaliteit en emotie en moet het thema natuurlijk een duidelijk onderdeel zijn van de foto. Belangrijk voor mij zijn o.a. het standpunt, de uitsnede en het moment. Vraag jezelf af of de foto ingrediënten heeft waardoor de kijker wat langer naar deze foto zal kijken. Bedenk ook dat je hiervoor niet de allerduurste camera nodig hebt, de camera is alleen een stuk gereedschap. Een dure auto maakt nog geen goede chauffeur.
Verras me, maar voornamelijk jezelf.”

Tips van Peter:

  • Vraag jezelf af bij een foto: vind ik hem bijzonder, raakt hij mij, wil ik hem aan de muur hebben hangen. Kijk een dag later nog eens en een week later nog eens en stel dezelfde vragen. Is het antwoord ja, dan heb jij voor jezelf een goede wedstrijdfoto.
  • Verken de omgeving op zoek naar mooie locaties en composities, kijk of je de uiteindelijke foto dan al in je hoofd kunt krijgen, dan hoef je de foto alleen nog maar te maken. Voor landschapsfotografie is het dan wachten op de juiste weersvoorspelling en met de app TPE kijken waar en hoe laat de zon op komt. De avond ervoor zet je alles klaar, checkt de accu en geheugenkaart, zet al de instelling van de camera zoals je het wil hebben en als je gaat werken met een statief zet dan de vibratie reductie van de lens uit. Meestal moet je de wekker zetten voor een mooie foto. Natuurlijk is een beetje geluk welkom maar dat kun je met je voorbereiding zoveel mogelijk beperken.
  • Fotografeer je in RAW dan kun je met de RAW converter heel veel informatie uit dit bestand halen. Handig zijn Adobe Lightroom CC en Photoshop CC met Niksoft en Luminosity mask plugins. Beide plugins vind Peter essentieel voor landschapsfotografie.

Verlies je niet alleen in het thema Lichtval en houd ook de fototechnische en artistieke waarden in de gaten, het is tenslotte een fotowedstrijd.

Heel veel succes.

Wedstrijdvoorwaarden

De bedoeling is dat je maximaal 3 foto’s inlevert, minder mag natuurlijk ook.

  • Je levert maximaal 3 foto’s in via WeTransfer: https://wetransfer.com/ en stuurt dit naar Chrisjan@fodo.nl.
  • De bestandsnamen zijn voorzien van naam van de maker en een volgnummer bijv. Voornaam_Achternaam_1.jpg.
  • De foto’s worden in maximaal formaat aangeleverd (dus minimaal rond de 3000 pixels).
  • Foto’s mogen bewerkt worden, maar worden niet voorzien van passe-partout, rand of naam.
  • Foto’s mogen niet eerder gepubliceerd zijn.

Inzendtermijn is open van 16 oktober 2017 tot en met zondag 29 oktober 2017 en niet eerder!
Uitslag en prijsuitreiking maandagavond 13 november 2017.

Kijk bij Tips & Trucs onder Afmetingen van een foto controleren om het formaat van min. 3000 pixels te controleren.

Fotograaf Peter Bijsterveld
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin