Het Perfecte Plaatje bij waterpolo… hoe moeilijk is dat?

door Petra O
386 Lezers
De themagroep HPP (Het Perfecte Plaatje) had in een onbewaakt ogenblik bedacht dat het wel leuk zou zijn om een waterpolowedstrijd te fotograferen. En dan ook nog perfect, dus. Het bleek een ware uitdaging…
Hans de Croon vormde de toegangspoort naar zijn waterclub en hij gaf ons wat tips en waarschuwingen vooraf: achter het doel kon je van alles overkomen: een bal op je hoofd, water op je lens. Ook een combi bleek mogelijk: een bal in je gezicht terwijl je je lens staat af te drogen.
Wij vertrokken geen spier en enkele leden die in de gelegenheid waren maakten eerst een training mee om te oefenen. Tenslotte zijn de omstandigheden niet ideaal: slecht licht en die watermannen bewegen steeds. De anderen gingen welgemoed want onvoorbereid het avontuur tegemoet. Aangekomen in het warme, vochtige zwembad deden wij onze badslippers aan en sommigen ook een korte broek. Zo stelden wij ons verdekt op; niet aan de zijkanten want daar paraderen de scheidsrechters die (voor leken) op de meest onverwachte momenten enthousiast op hun fluitjes bliezen.
“Pats!”, daar was het eerste slachtoffer. Coördinator 1e klasse Giel kreeg een bal op z’n hoofd! Het leek hem niet te deren en hij werkte dapper door. Maar het perfecte plaatje bleek moeilijk met al die zwaaiende armen en regelmatig waren we ook net te laat als er werd gescoord.
Het eindresultaat bestond uit veel onscherp materiaal wegens te lange sluitertijd (waar was Michiel Buijse?) en bewegend bloot vlees.
Toch ook nog wel een paar goeie hoor! Kijk maar.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen