Foto van de maand februari 2024

door Petra O
104 Lezers

Fotograaf Theo van Workum

129 Bezoekers trotseerden vandaag het miezerig weer en brachten een bezoek aan de FODO expositie in de Waag van de themagroep Het Perfecte Plaatje. Deze themagroep is geïnspireerd op het succesvolle TV programma van RTL4. 

Ook bij FODO gaan fotografen van de themagroep Het Perfecte Plaatje een jaar lang de strijd met elkaar aan. Een steeds wisselende externe jury beoordeelt de foto’s en kiest een winnaar uit. Aan het eind van het jaar worden de scores bij elkaar opgeteld en wordt een overall winnaar bekend gemaakt. De fotografen van de themagroep krijgen pas vlak voor de fotoshoot te horen wat het onderwerp is en waar er gefotografeerd moet worden. In tegenstelling tot het TV programma vallen er gedurende het jaar geen fotografen af.

Onderwerpen die gefotografeerd moesten worden waren onder andere: een zwangerschapsshoot, zelfportret, dieren in hun natuurlijke omgeving, beweging op een kermis en een Hanze portret.

Bezoekers aan de expositie konden zoals gebruikelijk ook zelf aangeven welke van de op de expositie getoonde foto zij het mooiste vonden. De keuze viel dit keer op de kermisfoto van Theo van Workum. Het Hanze portret van Lies en de natuurfoto van Ralph werden respectievelijk tweede en derde.

Maarten Linder van Doesburg TV bracht een bezoek aan de expositie en hij interviewde Marieke, Giséla en Geja. De film kun je terugzien op: https://youtube.com/@DoesburgTV?feature=shared

Vandaag stonden voor het eerst ook de nieuwe stoepborden voor de deur van De Waag. De posters zijn fris en vallen goed op.

We kijken terug op een leuke expositie.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen