Jimmy Nelson: Before they pass away

posted in: Blogberichten | 0

Zaterdag 24 januari 2015
Jimmy Nelson: Before they pass away

Lezing/presentatie
http://www.beforethey.com

Arsenaal: 18.00 uur – 19.45 uur
(zaal open om 17.45 uur)

De Engelse fotograaf Jimmy Nelson (1967) begon in 2009 met een bijzonder project “Before they pass away”. Voor zijn project reisde hij in 3 jaar de gehele wereld over en fotografeerde daarbij 31 inheemse stammen. Hij gebruikte hiervoor een 50 jaar oude technische 4×5 camera.

Jimmy Nelson

Het resultaat van zijn project is vastgelegd in een mooi en groot naslagwerk “Before they pass away”. Jimmy heeft er voor gekozen om de stammen en de mensen op een kunstzinnige wijze in beeld te brengen. Zijn foto’s tonen de variëteit, de schoonheid en het ceremoniële zien van verschillende inheemse volken die hij heeft bezocht. De beelden laten een enorme rijkdom en trots zien waarbij materialisme, zoals wij dit in onze moderne wereld kennen, niet de maatstaf is. Een leven dat nog niet is “opgeslokt” door de moderne wereld.

Jimmy Nelson

Vanavond vertelt Jimmy ons over zichzelf, zijn reizen, ontmoetingen en ervaringen met deze stammen. Aansluitend aan zijn presentatie zal er ook veel ruimte zijn voor vragen en discussie.Verzoek aan de leden om je voor te bereiden op het stellen vragen. Mocht je zelf al in het bezit zijn van zijn boek, dan wil hij dat graag voor je signeren. Jimmy vindt het ontzettend leuk om deze presentatie aan de leden van FODO te geven. Hij doet dit dan ook pro bono.

Kan je niet wachten tot deze avond: zijn werk is op dit moment ook te zien in het Africa Museum in Berg en Dal.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin