Macro rondom huis zomer 2023

door Petra O
150 Lezers

Fotograaf Hester Hoornstra.

Met de zomervakantie in aantocht een foto ochtend van de macrogroep bij Hester thuis. Na het fotograferen van mosjes, insecten, knoppen en bloemen in de vrije natuur was het tijd voor wat anders. Ideeën genoeg om aan de gang te gaan met abstracte objecten. Toch was er een kort moment van stilte tijdens het koffiedrinken (met koekje erbij) en bleven concrete suggesties uit. Om de koe bij de horens te vatten verdeelde de groep zich in drie tweetallen en vond iedereen een plekje in de tuin en in de huiskamer. In een rap tempo stelden de drie teams hun studio’s op voor het maken van bijzondere stillevens. Egbert en Mels stelden hun meegenomen attributen op. Een lichtkast, CD’s, klemmetjes, hulp verlichting, kinderbellenblaas enz. Achterin in de tuin onder de overkapping vonden Corlène en Lies hun plekje om aan de slag te gaan met een spiegel, een gouden kartonnetje, lichtjes en heel veel kleinigheden zoals veertjes, schelpjes, knikkers en een aar door Lies geplukt op weg naar Hester. Jessy en Hester besloten een kleine glazen bol te gebruiken en een bloem te plukken van de Perzische Slaapboom om hiermee te experimenteren. Later experimenteerden ze verder met oorbellen in de lichtkast van Egbert en mochten de mannen naar buiten met hun apparatuur en stelden deze op onder het zonnen- c.q. regenscherm want er viel een buitje zo nu en dan.

Het beviel de macrogroep goed om in duo’s samen te werken. Dit versterkte de onderling band met als gevolg het maken van een groepsfoto.

Aan het einde van de ochtend braken de teams de pop-up studio’s snel af en was het tijd voor vakantie. Het is nog even wachten op het uiteindelijke resultaat van de macro stillevens.

Fotograaf Jessy Lugtenaar
Fotograaf Egbert Leertouwer

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen