Natuur: je eigen project, op afstand

Zoals eerder vermeld, volgt iedereen in deze themagroep zijn of haar eigen project. Fotografeert, wil middels feedback en een eigen zoektocht, eind dit jaar komen tot een geheel van samenhangende natuurfoto’s.

Aangezien wij voor de 2e groepsbijeenkomst, niet bijeen konden komen, hebben we een alternatief gezocht en gevonden, om onderling ons werk toch te beoordelen. Elk lid stuurde circa 5 foto’s, de andere leden gaven daarbij feedback middels een feedback formulier.
Mochten sommigen bij live-bijeenkomsten zich op de achtergrond houden, dan was dat nu moeilijker. De diverse leden deden hun best, echter er waren ook struikelblokken.Wat als je niet zo digitaal vaardig bent? Kun je ook feedback geven als de stijl van foto’s niet ‘jouw ding’ zijn? Ook nu had de een hele verhalen, waar de ander niet verder kwam dan een enkele regel.

Nadat alle formulieren ingevuld waren, bleken de meningen soms heel divers t.a.v. foto’s. Als fotograaf een leuke uitdaging, omdat je het eigen werk dan nog eens van heel diverse kanten kunt bekijken.

Het fotograferen zelf bleek voor diverse mensen een lastige uitdaging. Ga je wel of niet op pad? Of stel je jouw project bij tot ‘natuur in en om huis’? Waar de een op de badkamer een eigen studio inrichtte, mistte de ander ‘het sparren’ met fotomaatjes. Hopelijk kunnen we straks weer live naar de diverse foto’s kijken.

Hieronder twee foto’s met zeer diverse feedback:

Fotograaf Marian Lourens

Feedback 1: Voor mij te vaag, weet niet goed waar ik naar kijken moet. Donkere deel onderaan trekt aandacht en maakt rommelig. Zonder dat deel is de foto veel sterker. Dan stoort het me niet dat het bovenste vager is. Dan kan ik met mijn fantasie spelen, bijvoorbeeld een boom zien.
Feedback 2: Hele mooie foto met een mysterieuze uitstraling en een prachtig kleurverloop.

Fotograaf Klaas Brouwer

Feedback 1: Goede impressie van het hoge water in 3 tinten. Komt de diepte werking er voldoende uit? Ik denk het toch wel. Misschien wordt de foto spannender als je de wolkenpartij wat dramatischer kunt maken.
Feedback 2: Doortekening in wolken is mooi. Mis ik wat in de bomenrij achter het water. Geheel straalt rust uit. Mis zelf iets sprankelends er in, lichtstraal of … Let op horizon, die staat nu heel klein beetje scheef. Niet veel, maar zie ik wel (meet zelf maar eens lijn van water voor bomen).

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin