SAMEN in zwart-wit

door Petra O
180 Lezers

Henk Kuipers heeft samen met zijn vrouw Liset van Dommelen een expositie in de Anna-kapel van de Martinikerk. Henk toont een tiental foto’s en Liset exposeert haar dierenprints. Ze zijn te zien van 16 tot 31 augustus 2023 tijdens de openingstijden van de kerk. De toegang is gratis en het werk is te koop.

In de tijd dat ze nog werkzaam waren in het jeugdtheater stonden Liset en Henk heel vaak samen op het podium. In 1999 maakten ze allebei dagelijks meerdere foto’s. Eens per week kozen ze dan de beste per dag, wat uiteindelijk leidde tot de expositie ‘365 Momenten’.

De laatste keer dat ze samen exposeerden, was in 2019 tijdens de Wild Art Plein Air in Oostenrijk.

Inmiddels wonen ze alweer drie jaar in Doesburg. De stad Rotterdam waar ze woonden, leek niet meer te passen. Daarnaast trekken ze er regelmatig op uit in hun VW-bus.

Liset van Dommelen is 25 jaar printmaker. Vanuit zeefdruk ontwikkelde ze haar eigen kruising tussen gyotaku en monoprint. Met eigengemaakte inkten drukt ze dode dieren af sinds 2013. Vanaf 2019 maakt ze daarnaast rubbings van bomen. Liset is lid van de Nature Printing Society en werkt het liefst onderweg vanuit de VW-bus of een rugzak.

Henk Kuipers werkte in diverse theaters als marketeer, programmeur en directeur. Daarnaast is hij al jaren bezig met fotografie. Tegenwoordig heeft hij daarvoor alle tijd en regelmatig is Henk in het centrum van Doesburg te vinden met zijn camera.

Het was al heel lang de wens van Liset om haar dieren-prints te exposeren. De Annakapel in de Martinikerk is daarvoor een heel mooie en sfeervolle locatie. Henk reageert op het werk met een deel van zijn zwart-wit foto’s.

We wensen de bezoekers graag een mooie kijk-ervaring. Om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen, is er de mogelijkheid om een korte boom-meditatie te doen.

Meer informatie via Henk Kuipers, 06-44574406

Op instagram:

Henk – www.instagram.com/henk.photo

Liset – www.instagram.com/portfolioliprints

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen