Straat 1 en perspectief

posted in: Blogberichten, Straatfotografie | 0

Door vakanties zijn wij van het bijeenkomstenschema in de Waag afgeweken. Dat betekende voor ons dat de themagroep “STRAAT 1”, op 2 december thuis bijeenkwam bij een van de leden in Eerbeek.

Als laatste opdracht had de groep het zich niet gemakkelijk gemaakt. We hadden ons zelf de opdracht gegeven om in maximaal 7 foto’s het straatbeeld te fotograferen uit verschillende perspectieven. Niet alleen vogel- of kikkerperspectief, maar ook de inter-actie van de personen moest in beeld worden gebracht.

Straatfotografie is een weerspiegeling van het dagelijkse leven. De fotograaf probeert met zijn beelden van dit gewone leven iets extra mee te geven. Een goede fotograaf weet onze dagelijkse beslommeringen zo vast te leggen, dat er een verhaal ontstaat waar we geboeid naar kunnen kijken.

Het is ons groepje, Mieke, Marjan, Corlène, Johan, Ton en Aad gelukt er een avond met boeiende beelden van te maken. De verschillende foto’s genomen vanuit een hoog of extra laag standpunt, gaven verrassende resultaten. Het weergeven in zwart/wit geven de foto’s vaak een juiste zeggingskracht mee.

Kortom het was een boeiende bijeenkomst die ons allen het gevoel gaf, hiermee moeten we doorgaan. En is dat niet precies de drijfveer van onze hobby?

Fotograaf Aad van den Bosch
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin