Clubavond 9 december 2019 spreker Charlotte Bellamy en themagroep Natuur-Macro 1

door Petra O
227 Lezers

De invulling van deze clubavond is gewijzigd. We krijgen een presentatie van Charlotte over ICM en de Natuur Macro 1 groep presenteert de foto’s. We hopen de presentatie van Wil Westerweel over Urban Exploration volgend jaar toch nog te krijgen.

Charlotte Bellamy
Vijf jaar geleden hield ik mij bezig met traditionele landschapsfotografie. De afgelopen twee jaar wilde ik mij toeleggen op een meer artistieke benadering van deze vorm van fotografie. Ik wil meer emotie in de foto’s leggen. Dit probeer ik te doen door gebruik te maken van de Intentional Camera Movement (ICM) fotografie. Nu heb ik succes bij wedstrijden en met deze techniek de hoogste graad behaald bij “The Guild of Photographers”, een Britse organisatie voor fotografen.

Met deze techniek is het lastig om vooraf het eindresultaat te voorspellen en dit betekent, zeker als beginner, veel ’trial-and-error’ om tot een bevredigende opname te komen. Dit geeft frustratie, maar is ook iedere keer een uitdaging. Je moet hierbij de camera opzettelijk bewegen. De richting is je eigen keuze; van links naar rechts, van boven naar beneden of wiebelen. Je moet een keuze maken wat je wil laten zien en een beweging kiezen. Ik gebruik ook dubbele belichting, dan krijg ik meer textuur, kleur en contrast.
Ik vind in landschappen de structuren en textuur het interessantste, maar je kunt de techniek ook bij stadsfoto’s toepassen.

Bij de presentatie zal ik het idee van ICM en dubbele belichting uitleggen. Hoe ik werk en hoe ik kijk. Vervolgens bekijken we een paar projecten van mij. Ik hoop je te leren hoe je op een nieuwe manier door je camera naar de wereld kunt kijken. Zie ook https://www.charlottebellamy.com/


Natuur-Macro 1
Dit jaar is er een combinatie van macrofotografie toegespitst op de natuur. De flora,fauna, landschappen worden vanuit macro standpunt gezien gefotografeerd, met bijv. close-ups van natuurlijke scènes en texturen. Omdat de belangstelling groot was zijn er 2 groepen. Wat de resultaten van de themagroep 1 zijn laten ze ons deze avond zien.

Fotograaf Marilyn van Bindsbergen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen