Terugblik foto-avond met spreeuwen en microscopisch plankton

door Petra O
190 Lezers

Fotograaf Jan van IJken

Vorige week maandag hadden we Jan van IJken als gastfotograaf op bezoek. Wat was dat een fantastische avond. Na concert-, straat- en sociaal documentaire foto’s uit het begin en midden van zijn fotocarière kregen we te zien hoe de spreeuwen zich met prachtige figuren door de lucht bewegen. Na de pauze zagen we hoe ongelofelijk mooi het hele kleine leven op aarde is, microscopisch plankton, wat je met het blote oog niet kunt zien. Via het Planktonium, een korte, abstracte film over het geheime leven van plankton waanden we ons in een andere wereld gevolgd door de foto’s. Jan gaf uitleg hoe hij al deze beelden maakte, hoeveel uren werk erin zaten. Het was een topavond.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen