Themagroep Minimalistisch1 trapt af in 2024

door Petra O
83 Lezers

Fotograaf Wim Compagne
Theo had een paar vragen van te voren gemaakt met wat je graag wilt leren, wat versta jij onder minimalistisch? Je kon een paar foto’s van jezelf of juist van een andere fotograaf laten zien. Ook hebben we een whatsapp groep ingesteld. De links van minimalistische fotograven worden opgestuurd zodat we bij de volgende bijeenkomst een thema kunnen kiezen. Voor de 2e bijeenkomst is dit het maken van een foto met een mens of dier.

Wat is minimalistisch? Less is more / Elimnate the unnecessary / weglaten van negatieve ruimte of is dit juist dan niet positieve ruimte. Of noem je het lege ruimte?
Rust, ruimte en hoe blijft je foto spannend. Een zichtlijn of verdwijnpunt. Herhaling en weing afleiding. Een foto waarop weinig te zien is maar juist veel verteld. Conclusie minimalistisch is Zen fotografie.

De avond was inspirerend en we vertrokken ontspannen. Alhoewel…..Marieke heeft nog een man geholpen die van de trap gevallen was. En de zoekgeraakte fietssleutel van Corlène, die voor wat stress zorgde, benadrukte ironisch genoeg de kunst van het weglaten, zoals de fietssleutel die in een andere jas was achtergelaten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen