Themagroep “Urban”, seizoen 2018 voorjaar

posted in: Blogberichten, Urban Landscape | 0

Wij zijn met z’n achten: Coördinator Henk H. en verder Marilyn, Leon, Tally, Chrisjan, Ton, Wil en Thijs.

Fotograaf Karin van Niekerk

Bij “Urban” willen wij ons niet alleen beperken tot het fotograferen van bebouwing stedelijk of industrieel, maar we richten ons ook op architectuur, straataanzicht, sfeerfoto’s e.d. Dus breed en uitdagend!

Onze eerste excursie is geweest op zondag 7 april, voorbereid door Tally en Wim. We bezochten Deventer, een oude stad met een Anton Piek-achtige kern, met daaromheen ook veel fotogenieke nieuwbouw. We gingen als eerste naar kantoorgebouw “Arc en Ciel”. Dit staat bij binnenkomst in Deventer vanuit Gorssel vooraan rechts. Kan niet missen. Allemaal verspringende kleurschitteringen en reflectie! Daarna kwamen het oude havenkwartier en de stationsomgeving met de moderne onderwijsgebouwen aan bod. Bij de nabespreking bleek er voor “elk wat wils” ingezeten te hebben, met een grote variatie in de keuze van standpunt, gebruikte techniek, onderwerp etc. Het streven was om ook  avondfotografie te bedrijven, maar aan het eind van de middag was de energie goeddeels op. En ook het licht werkte niet mee. Een geslaagde dag was het zeker! Absoluut een stad om op eigen gelegenheid nog eens naar terug te keren.

Fotograaf Wil Westerweel
Fotograaf Henk Hoogink

De keer daarop was zondag 13 mei met een bezoek aan Arnhem, voorbereid door Ton en Henk. De nadruk lag op het nieuwe station; eindelijk voltooid! Behalve aandacht voor de bebouwing was er ook een groepsopdracht: “reizigers in beweging”. En dus zagen de reizigers, vaak voorzien van een bloemetje vanwege Moederdag, zich door diverse fotografen, al dan niet voorzien van statief, op gepaste afstand gadegeslagen. Na de lunch lieten wij ons per lift omhoog hijsen in de toren van Eusebiuskerk, waar je op grote hoogte in een glazen uitbouw de sensatie van “los van de grond” kon meemaken. En zo konden we de bebouwing niet alleen met de blik naar omhoog, maar ook naar omlaag vastleggen. We waren nog meer van plan, maar gaandeweg de middag trok de hemel dicht, en de buienradar voorspelde niet veel goeds, dus dat betekende een voortijdig einde. Ons volgende bezoek wordt Utrecht!

Fotograaf Henk Hoogink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin