Themagroepen Straat 1 en 2 volgen samen een workshop

door Petra O
205 Lezers

Op initiatief van Nellie verzamelden zaterdag 11 februari 2023 twee leden van de themagroep Straatfotografie 1 en vijf leden van de themagroep Straatfotografie 2 zich middenin Nijmegen waar ze een workshop met Michiel Heijmans geregeld hadden. Na een korte introductie kregen we opdrachtkaarten met voorop een foto horend bij de opdracht en op de achterkant de instructies en tips om straatbeelden te fotograferen hierbij passend. Dit kon zijn lijnenspel, kleur (zoeken overeenkomstige kleuren in het beeld), scherpte-diepte en een voor- of achtergrond gebruiken en spiegelingen. Zo liepen we langs de Waalkade en de door stad, telkens met een ander doel voor ogen. Het was frisjes dus de koffie/theepauze onderweg deed ons goed. Tussendoor konden we vragen stellen, foto’s en verbeterpunten bekijken en over de camera-instellingen discussiëren. Na de afsluiting op een terras en het vooruitzicht Michiel’s in april te publiceren boek over Straatfotografie te mogen ontvangen, ging iedereen huiswaarts om uit de vele foto’s de echte toppers te selecteren. Het heeft zeker geholpen om anders, gerichter te gaan fotograferen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen