Uitslag clubwedstrijd 2018 thema Contrast

Op maandag 12 november beleefden de leden van FODO weer hun spannendste clubavond van het jaar. Op deze avond stond naast de eer tevens de begeerde gouden camera te wachten op de maker van de beste foto met betrekking tot het thema “Contrast”.

Liesbeth van Asselt fungeerde dit jaar als jury en zij had dit dan ook met veel toewijding op zich genomen. Zij hanteerde 6 criteria die uiteindelijk gemiddeld werden om tot een eindcijfer te komen. Voor de beoordeling hiervan schuwde Liesbeth het niet om de opnames letterlijk onder de loep te nemen. Punten waar op werd gelet waren: belichting/ruis/kleur, scherpte(diepte), compositie, originaliteit, voldoend aan het thema en uiteindelijk: “Wat doet de foto met me?”

De 77 foto’s waren dus grondig bestudeerd door haar, soms bijgestaan door een stagiair die eveneens zijn/haar mening mocht geven.

Uiteindelijk bleek een prachtige foto van de hand van Karin van Niekerk de winnende opname te zijn. Zij scoorde hiermee maar liefst 5 tienen en 1 negen, wat resulteerde in een gemiddelde score van 9,8! Het commentaar van Liesbeth was dat het een boeiende foto is waarbij van alles gebeurd in de vakjes en je blijft ontdekken.

Naast het winnen van de gouden camera betekent dit tevens dat haar foto zal worden gebruikt als cover van de flyer voor het jaar 2019. Niet geheel nieuw voor Karin, aangezien dit in 2016 ook al was gebeurd.

Pim Edelman behaalde een tweede positie met een erg grappige foto (aldus Liesbeth) van een straatbeeld. Karin van Hengel kwam tot een derde plaats met een boeiende, abstracte foto.

Eerste plaats

Fotograaf Karin van Niekerk


Tweede plaats

Fotograaf Pim Edelman

 

Fotograaf Karin van Hengel

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin