Verslag Portretfotografie 2021

door Petra O
319 Lezers

De Themagroep Portretfotografie wilde graag aan de gang met studiofotografie, maar helaas was dat aan het begin van het jaar niet mogelijk in verband met Corona. We zijn echter enthousiast op zoek gegaan naar mogelijkheden om wel met portretfotografie aan de slag te gaan.
De eerste opdracht die we ons zelf hebben gegeven was om een zelfportret te maken. Geen selfie, maar een portret van je zelf. Dat viel nog niet mee, maar na wat flinke oefening zijn er toch hele leuke resultaten geboekt.

Fotograaf Egbert Leertouwer

De tweede opdracht was om op een locatie buiten en/of met veel ruimte elkaar te fotograferen. Daarbij hebben we ons opgesplitst in 2 groepen van 4 (met in het achterhoofd om op te splitsen in groepjes van 2 als het te druk zou worden). 1 groep kon gebruik maken van een oude boerderij. De andere groep heeft bij de vistrap in Doesburg leuke foto’s gemaakt.

Inmiddels was aan het eind van de zomer meer mogelijk op het gebied van Corona. We hebben een workshop studiofotografie gevolgd in september bij Elja Trum / Photofacts Academy in Elst. Graag wilden we het daarbij geleerde in praktijk brengen. In het Dorpshuis in Groessen konden we in een royale ruimte met 3 studio-opstellingen aan de slag. Samen met een paar enthousiaste kinderen en kleinkinderen als model hebben we uiteindelijk onze gewenste studiofoto’s kunnen maken. Toch een geslaagd jaar!

Fotograaf Arno van Westerhuis
Fotograaf Egbert Leertouwer
Fotograaf Yvon Bilderbeek

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen