Voor dag en dauw

posted in: Blogberichten, Dauwtrappen | 0
Fotograaf Pim Edelman

Ja als je dauw (of ochtendrood) wilt fotograferen, dan moet je vroeg uit de veren. De dauw themagroep dus ook. We hadden geluk. De hele week een regenachtige bewolkte ochtend en juist op de door afgesproken dag geen wolkje aan de lucht. We spraken om 6.15uur af op de Bleek in Doesburg.  Helaas was Thijs ziek en ging dus niet mee. Wij gingen over de IJsselbrug en meteen links de boerenweg op (net als de jagers). Het was prachtig fotograferen, de IJsselkade van Doesburg in reflectie. Voordat de zon opkwam was het al schitterend in het ‘gouden uurtje’. Ook met de zon erbij was het genieten. We maakten veel mooie opnames, nu kijken of de sfeer ook vastgelegd is.

Fotograaf Lies Bastiaanse

Na deze 1e stop gingen we naar de ondergelopen uiterwaarden in Dieren. Daar zagen we nog 3 wegrennende reeën en rustgevende zwanen. Ook een pracht locatie.

De 3e stop was bij Spankeren, ook de ondergelopen weilanden vastgelegd met veel reflectie. De ochtend om 9.30uur afgesloten met een glas heerlijke chocolademelk met of zonder slagroom. En als je dan thuiskomt is de dag net begonnen.  PS: Met toestemming mocht één lid ook door zijn kristallen bol fotograferen wat heel goed gelukt is.

Fotograaf Pim Edelman
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin