Workshop en derde thema-avond dierentuinfotografie 2018

posted in: Blogberichten, Dierentuin | 0

Eind maart hadden we met bijna de hele groep een workshop dierentuinfotografie in Burgers’ Zoo. Hieronder volgen diverse foto’s en een verslag.
Voorafgaand hadden we heel wat knelpunten op papier gezet waar we graag tips en advies voor wilden. Enkele daarvan waren: Hoe houd je een lelijke behuizing buiten beeld? Hoe fotografeer je het beste door glas of gaas en nog veel meer. Na een korte uitleg en bespreking van de door ons meegebrachte foto’s konden we aan de slag op de Safari. Daar ontdekten we dat het soms best lastig fotograferen is met veel giraffen bij elkaar. Want hoe houd je ze uit elkaar?

Foto: Hans Heldoorn

Heb je een leuke groep cheetah’s, maar ja ook een hek op achtergrond. Kies je er dan voor om wel of niet de foto maken?

Foto: Liesbeth Maass

Al met al was het een leerzame ochtend met veel nuttige tips en vooral veel doen. Soms trokken wij fotografen meer bekijks dan de dieren.

Bij de bespreking op onze thema-avond 9 mei ontdekten we dat je toch veel verschillende foto’s maakt als fotograaf terwijl je op dezelfde plek bent. Veel tips van de workshop zijn direct in praktijk gebracht en leverden goede foto’s op. En we worden als groep steeds veeleisender wat betreft onze eigen foto’s en elkaars foto’s. Gelukkig heeft iedereen een abonnement. Als je tijd hebt, kan je terug om toch nog betere foto’s te maken waar je meer tevreden over bent.
Kortom de groep is in positieve ontwikkeling zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen. Wanneer at jij voor het laatst speculaas apenkoppen?

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin