Zoom meeting Macro themagroep op 14-04-2021

posted in: Blogberichten, Macro | 0

Er kwamen verrassende foto’s voorbij betreffende de onderwerp “Spullen in huis” (naaidoos en keukengerei). Door de “oud” leden van de groep waren vooral “spullen in huis” foto’s ingestuurd om niet in herhaling te vallen van verleden jaar.

Fotograaf Leny Jansen

Helaas was de bijeenkomst digitaal, de sfeer en gesprekken waren gezellig ontspannen. De foto’s zijn naar Frans verzonden en zijn door hem in volgorde van bespreking gezet.
De foto’s werden niet alleen kritisch bekeken, maar ook voorzien van aanbevelingen. Sommige aanbevelingen in de bewerking werden meteen uitgevoerd om te zien wat het resultaat zou worden. Dit was niet altijd beter dan het origineel.

Deze eerste digitale samenkomst van 2021 geeft een goede indruk van het niveau van de foto’s. Hoewel ik ook nieuwkomer ben, zie ik het als een mooie uitdaging om het komende jaar met z’n allen tot een hoger niveau te komen. Er werden ook tips uitgewisseld o.a. voor scherpstellen met varifocus bril en kalibratie van het scherpstelpunt.

Verder hebben we een selectie gemaakt voor de clubpresentatie en bleek een ieder aan de strenge norm van 15 minuten voldoende tijd te hebben.

Fotograaf Bert Meulenbrugge

Voor de volgende bijeenkomst is het thema “Bloemen en insecten”. Hiervoor willen we kijken of het mogelijk is om, eventueel in 2 groepen gezamenlijk naar een afgesproken plaats te gaan.

Fotograaf Karin van Hengel
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin