GLAS ART, Aad van den Bosch, 21 april t/m 19 mei 2019, elke zondag van 13.00-16.00 u. Galluskerk Dorpstraat 31, Angerlo
FOTO’S VAN GLASOBJECTEN DOOR AAD VAN DEN BOSCH, BEELDEND KUNSTENAAR.
Opening expositie op 21 april om 14.00 uur met muziek van Marble Music. Op 12 meil om 14.00 uur een optreden van zanger- en liedschrijver Hans Hamers. Klik hier voor de poster.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag,exposeert Aad vele jaren succesvol met pastels en gouaches.
Sinds 10 jaar hanteert hij de camera om beelden vast te leggen.

Naast het fotograferen van landschappen en mensen, heeft Aad zich ontwikkeld in de abstracte fotografie. Zijn inzicht in compositie en kleurenleer helpt om tot sfeervolle en onverwachte beelden te komen.
Een kapot gevallen spiegel bracht hem er toe een compositie te maken van de scherven.
Het spelen met licht en vorm resulteerde in de serie GLAS ART.
Glas is een eerlijk materiaal dat het licht op een bijzondere wijze weet te vangen.
De eenmalige kleurrijke glasconstructies zijn fotografisch vastgelegd.
Ook de grafische foto’s in zwart/wit zijn sterk in vormgeving en zeggingskracht.
De toeschouwer kan in het lijnenspel zijn eigen wereld van fantasie scheppen.

In de serie GLAS ART creëert Aad een geheel eigen wereld die nooit verveelt maar inspireert en motiveert.
Aad is lid van FODO Doesburg, Fotoclub Velp en Kunstkring Brummen.

Zie voor meerdere afbeeldingen zijn boek GLAS ART.
Alle afbeeldingen in het boek kunnen op iedere gewenste afmeting worden besteld.

INFORMATIE EN VERKOOP:
Aad van den Bosch, Ellecom
Tel 0313844480
0651529528
aad6955@hotmail.com

PRIJSLIJST GLAS ART
Formaat 50×50 cm: € 125,-
Formaat 50×60 cm: € 140,-
Formaat 50×70 cm: € 165,-
Ingelijst inclusief passepartout

Foto Exposities april 2019
Te zien op diverse locaties in Nederland. Klik hier voor meer informatie.

Try out voorstelling Hans Aarsman, donderdag 4 april 20.30 u
Voor wie Hans Aarsman niet kent: hij is fotograaf, fotojournalist, toneelschrijver en hij schrijft wekelijks in de Volkskrant waarin hij als een “detective”een persfoto onder de loep neemt. In zijn voorstelling doet hij verslag over zijn veldwerk. We hebben hem jaren geleden als speciale gast gehad ook in het Amphion. Kijk op deze website voor meer informatie over deze voorstelling die Euro 20,05 kost.

Comedy Wildlife Photography Awards, t/m 5 mei 2019, Natuurmuseum Brabant, Tilburg
Herkenbaar! Dat denk je wanneer je naar de foto’s van de internationale Comedy Wildlife Photography Awards kijkt. Beren die aan vakantie toe zijn, een ijsvogel die “hou toch ein-de-lijk eens je snavel” lijkt te denken, of een eekhoorn die in een onmogelijke split toch net even dat Instaberichtje moet liken. Je moet er minstens om glimlachen. En dat is precies de kracht van de foto’s: humor wordt ingezet om aandacht te vragen voor natuurbehoud. Nog mooier als je ze allemaal bij elkaar ziet. Dat kon maar op enkele plaatsen ter wereld, maar vanaf nu ook in Natuurmuseum Brabant in Tilburg!
Klik hier voor meer informatie.

Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks, 16 februari 2019 t/m 10 juni 2019, Stedelijk Museum Brabant,
De tentoonstelling biedt een verrassend overzicht van het omvangrijke oeuvre van performer, schilder en fotograaf Teun Hocks, die internationale bekendheid verwierf met zijn geënsce-
neerde fotoschilderijen. Voor het eerst worden vroege performances, studies, tekeningen en foto’s samengebracht met een ruime selectie uit zijn latere werk.
Klik hier voor meer informatie.

Laowa lenzen van Leon Baas
Leon vertelde ons in december dat een fabrikant een lens had ‘nagemaakt’ die Leon zelf in elkaar had gezet. Hier is de link naar een website met informatie over dit lenzenmerk.

ERWIN OLAF, Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag, 16 februari 2019 t/m 12 mei 2019.

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan één van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959). De fotograaf die onlangs nog veel lof oogstte met zijn portretten van Koningin Máxima en de prinsessen wordt in 2019 zestig jaar. Een goed moment voor een groots overzicht. Het Gemeentemuseum Den Haag toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste serie die hij maakte in Shanghai. Het Fotomuseum Den Haag zoomt in op Olafs ambachtelijke maakproces en de transitie die hij daarbij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller. Bovendien brengt hij hier persoonlijk zo’n vijfentwintig foto’s bijeen van historisch beroemde fotografen die een cruciale inspiratiebron voor hem vormden. Klik hier voor meer informatie.

Tropisma Lab, 1 juli 2018-30 juni 2019, Flower Art Museum, Aalsmeer.
De Amsterdamse kunstbeweging Tropisme maakt kunst die speelt met de perceptie. Vanuit een grote affiniteit met de plantenwereld bevinden de projecten zich op het snijvlak van natuur, wetenschap en techniek. Een voorbeeld is het baanbrekende project Fotosynthese, waarin de kunstenaars nieuw licht werpen op planten door ze met ongewone, vaak wetenschappelijke technieken te fotograferen. Tropisme heeft een vaste plek in het Flower Art Museum en presenteert daar regelmatig nieuw werk.Met werk van Frans Holthuysen, Alfred Marseille, Robin Noorda (afbeelding) en Margot van de Stolpe. Klik hier voor meer informatie

Nieuwsbrief Fotoexpositie.nl
De website Fotoexpositie.nl biedt de mogelijkheid om elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox te ontvangen. Zo ben je altijd op de hoogte. Je kunt kiezen uit steden, maanden of provincies. Klik hier voor meer informatie.

Straat en Architectuur tips.
Kamera Express biedt allerlei handige informatie, tips voor een aantal mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie, lezingen- en wedstrijdopties. Klik hier voor meer informatie.[/pane]

Korting op het bestellen van foto afdrukken
Blurb: bij Blurb (via http://nl.blurb.com/) kun je fotoboeken maken. Als je je daar inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je wekelijks op de hoogte gehouden van kortingen. Deze variëren van 20%, 30% tot regelmatig zelfs 35% en 40% korting op een fotoboek.

We krijgen vaak de vraag: waar kan ik workshops volgen?
Hieronder een paar suggesties. Zoek zelf ook op internet naar workshops van bekende fotografen.
Klik hier voor Cameratools.
Klik hier voor Kamera-Express .
Klik hier voor Liesbeth van Asselt
Klik hier voor Michiel Buijse
Klik hier voor Wilco Dragt
Klik hier voor Bas Meelker 
Klik hier voor Nordic Vision (workshops & fotoreizen)
Klik hier voor Ruben Smit

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Delicious Linkedin