Fotografe Marie Cécile Thijs neemt ons mee in haar wereld waar tijd en ruimte vervagen. Een sprookjesachtig universum met zwevende vazen, levensechte eenhoorns, engelachtige wezens en magische taferelen. Klik hier voor meer informatie.
Fotografe Joana Choumali uit Ivoorkust heeft op indringende wijze de verhalen van vijftien kindarbeiders op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust in beeld gebracht. Klik hier voor meer informatie.
In de tentoonstelling zijn meer dan 300 vintage afdrukken te zien van Cas Oorthuys in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums. Captions for Cas: Het Nederlands Fotomuseum roept heel Nederland op om mee te werken aan het beschrijven van het archief van Cas Oorthuys, één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Iedereen kan online alle foto’s van Oorthuys bekijken en beschrijven. Klik hier voor meer informatie.
Tatum Kempers met Zelfportretten, Grietje Bouman met Het Goede en het Schone, Imca Schoots met You ain’t seen me.  Klik hier voor meer informatie.
Regisseuse en fotografe Agnès Varda is een markant figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. De opzet van de film is heel simpel: Agnès en fotograaf JR reizen door het platteland van Frankrijk en doen daar dorpjes aan om de lokale gemeenschap te ontmoeten en portretten te fotograferen van mensen. Klik hier voor meer informatie.
Door het vinden van onverwachte schoonheid in wat uitgestorven en vergaan is, heeft fotograaf Rosamond Purcell een oeuvre ontwikkeld dat internationale bekendheid verwierf. Klik hier voor meer informatie.
Door het vinden van onverwachte schoonheid in wat uitgestorven en vergaan is, heeft fotograaf Rosamond Purcell een oeuvre ontwikkeld dat internationale bekendheid verwierf. Klik hier voor meer informatie.
De expositie toont de bezoekers adembenemende vergezichten en prachtige panorama’s van de meest bijzondere plekken op aarde. Van een IJslandse grot tot een Tanzaniaans zoutmeer, van eindeloze rijstvelden in China tot de heetwaterbronnen in Yellowstone, USA. Alle foto’s zijn in de afgelopen jaren genomen door de fotografen van National Geographic, zoals Paul Nicklen, Jim Richardson en Frans Lanting. Klik hier voor meer informatie.
Onder de titel TO INFINITY AND BEYOND onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival in 2018 wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Klik hier voor meer informatie.
Ingrid Joppe is gefascineerd door mensen en hun verhaal. Of dit nou meeslepende levensverhalen zijn, of een luchtig onderwerp zoals een baard. Ze is geïnteresseerd in de ‘drive’ en de passie van mensen. Na de Echte Arnhemse Meisjes komt Ingrid met Mannen met baarden. Klik hier voor meer informatie.
De website Fotoexpositie.nl biedt de mogelijkheid om elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox te ontvangen. Zo ben je altijd op de hoogte. Je kunt kiezen uit steden, maanden of provincies. Klik hier voor meer informatie.
In en rondom Amersfoort – kort aangeduid als ‘de regio 033’ – tonen we van 26 augustus tot 27 oktober ruim 35 foto-exposities met als verbindend thema: Het DNA van 033. Landschappelijk vormt deze regio een uniek gebied. Fotografen zijn in dit project o.a. op zoek gegaan naar de manier waarop deze landschappelijke diversiteit doorwerkt in de diversiteit van de bewoners, de architectuur en de culturele uitingen. Klik hier voor meer informatie.
In de tentoonstelling zijn meer dan 300 vintage afdrukken te zien van Cas Oorthuys in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie over Cas Oorthuys uitgegeven door de Franse uitgever Editions Xavier Barral en uitgeverij Kannibaal. Klik hier voor meer informatie.
Fotografie is nog nooit zo toegankelijk geweest. Iedereen heeft een mobiel en maakt dagelijks foto’s en deelt deze via de sociale media. Apeldoorn Fotostad laat zien wat er mogelijk is, wat mensen maken, brengt mensen bij elkaar en biedt een platform aan iedereen die fotografie een warm hart toe draagt. Klik hier voor meer informatie.
Kamera Express biedt allerlei handige informatie, tips voor een aantal mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie, lezingen- en wedstrijdopties. Klik hier voor meer informatie.
Ruim 200 opmerkelijke foto’s op ongewone locaties en geprint op bijzondere materialen. Laat je van eind mei tot en met oktober verrassen door deze indrukwekkende foto expositie in het dorpshart. Klik hier voor meer informatie.
Een ontroerende documentaire over de wereldberoemde fotograaf. Klik hier voor meer informatie.
Blurb: bij Blurb (via http://nl.blurb.com/) kun je fotoboeken maken. Als je je daar inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je wekelijks op de hoogte gehouden van kortingen. Deze variëren van 20%, 30% tot regelmatig zelfs 35% en 40% korting op een fotoboek.
Hieronder een paar suggesties. Zoek zelf ook op internet naar workshops van bekende fotografen.
Klik hier voor Cameratools.
Klik hier voor Kamera-Express .
Klik hier voor Liesbeth van Asselt
Klik hier voor Michiel Buijse
Klik hier voor Wilco Dragt
Klik hier voor Bas Meelker 
Klik hier voor Nordic Vision (workshops & fotoreizen)
Klik hier voor Ruben Smit

 

 

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Delicious Linkedin