Foto Exposities zomer 2020
Te zien op diverse locaties in Nederland. Klik op de maanden voor meer informatie: juni juliaugustusseptember.

Surrealisme in de fotografie – Aad van de Bosch exposeert 30 mei 2020 – 19 juli 2020
Surrealisme is een internationale kunst- en cultuurbeweging die zijn oorsprong vond in Parijs in 1924. In de poëzie geïntroduceerd door de Franse schrijver en psychiater André Breton die in zijn Manifeste du Surrealisme pleitte voor vrije associatie. Hierin omschrijft hij het durven loslaten van de geijkte realistische beelden om de geest ongebonden te laten werken. Het surrealisme zoekt zijn inspiratie buiten de dagelijkse realiteit en binnen droom- en fantasiebeelden.
Aad van den Bosch: ‘Als beeldend kunstenaar heb ik deze stijl eerst toegepast in mijn schilderijen en later in de fotografie. Door gebruik te maken van stukken plat glas zijn er beelden ontstaan met een extra dimensie. Het levert ongekende en verrassende beelden op. De beelden doen een directe aanspraak op het gevoel en roept verschillende emoties op. Het is mijn doel om door middel van deze beelden de toeschouwer deelgenoot te maken van mijn emotie’s en droomwereld. Het idee voor deze serie vond plaats tijdens een mentoraat van Peter van Tuyl, bondsmeester van de Nederlandse Fotobond, in het voorjaar van 2019. Ik heb toen gewerkt aan een serie ’emoties in de natuur.”
Er is ook een boek van het werk van Aad, Surrealisme in Glas Art. Het boek geeft een overzicht van alle 86 collages die Aad het afgelopen jaar met gebruik van gebroken glas heeft gemaakt. Het boek heeft een formaat van 30 x 30cm, platliggend met harde kaft. Omvang 68 pagina’s in full colour uitgevoerd. Prijs 98,50 euro.
30 mei 2020 – 19 juli 2020
Galerie ‘t Arthuus
Eerbeekseweg 13a
7371 CA Loenen
06-51447588
info@arthuus.nl
www.arthuus.nl
De galerie is geopend zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Fotoexpositie.nl
De website Fotoexpositie.nl biedt de mogelijkheid om elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox te ontvangen. Zo ben je altijd op de hoogte. Je kunt kiezen uit steden, maanden of provincies. Klik hier voor meer informatie.

Straat en Architectuur tips.
Kamera Express biedt allerlei handige informatie, tips voor een aantal mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie, lezingen- en wedstrijdopties. Klik hier voor meer informatie.

Korting op het bestellen van foto afdrukken
Blurb: bij Blurb (via http://nl.blurb.com/) kun je fotoboeken maken. Als je je daar inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je wekelijks op de hoogte gehouden van kortingen. Deze variëren van 20%, 30% tot regelmatig zelfs 35% en 40% korting op een fotoboek en 50 % rond black Friday.

We krijgen vaak de vraag: waar kan ik workshops volgen?
Hieronder een paar suggesties. Zoek zelf ook op internet naar workshops van bekende fotografen.
Klik hier voor Cameratools.
Klik hier voor Kamera-Express .
Klik hier voor Liesbeth van Asselt
Klik hier voor Michiel Buijse
Klik hier voor Wilco Dragt
Klik hier voor Bas Meelker 
Klik hier voor Nordic Vision (workshops & fotoreizen)
Klik hier voor Ruben Smit

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Delicious Linkedin