Fotografie is nog nooit zo toegankelijk geweest. Iedereen heeft een mobiel en maakt dagelijks foto’s en deelt deze via de sociale media. Apeldoorn Fotostad laat zien wat er mogelijk is, wat mensen maken, brengt mensen bij elkaar en biedt een platform aan iedereen die fotografie een warm hart toe draagt.. Klik hier voor meer informatie.
Kamera Express biedt allerlei handige informatie, tips voor een aantal mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie, lezingen- en wedstrijdopties. Klik hier voor meer informatie.
Maaike meldt: er hangen een tiental foto’s van mijn hand in het cafégedeelte van de Wijngaard Hof te Dieren bij Youp Cretier. In het weekend is hij meestal wel open. En dan is de wijngaard natuurlijk ook op de Landgoedmarkt te bezoeken de tweede zondag in de maand. Klik hier voor meer informatie of hier voor de website van Maaike.
In Dwars door China brengt Ruben opnieuw het hedendaagse China in beeld en laat hij zien hoe de Chinezen zich wapenen tegen het verlies dat de modernisering met zich meebrengt en hoe zij omgaan met de nieuwe kansen. Klik hier voor meer informatie.
Ruim 200 opmerkelijke foto’s op ongewone locaties en geprint op bijzondere materialen. Laat je van eind mei tot en met oktober verrassen door deze indrukwekkende foto expositie in het dorpshart. Klik hier voor meer informatie.
Het water rondom Marker Wadden zit vol met microleven. Dat goed te zien op onderwaterbeelden van filmmaker Cees van Kempen. Klik hier voor meer informatie.
Noorderlicht gaat in op onze dubbelzinnige relatie met de natuur. In en om Museum Belvédère in Heerenveen wordt fotografische kunst gepresenteerd van een confronterende schoonheid, beelden die zich laten inspireren door een rijke traditie van natuurbeleving. Klik hier voor meer informatie.
Jaarlijks wordt op de voorlaatste zondag van de maand augustus deze internationale openlucht fotografica markt georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.
Een ontroerende documentaire over de wereldberoemde fotograaf. Klik hier voor meer informatie.
Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Elspeth richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Klik hier voor meer informatie.
Een fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp, en naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Klik hier voor meer informatie.
Blurb: bij Blurb (via http://nl.blurb.com/) kun je fotoboeken maken. Als je je daar inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je wekelijks op de hoogte gehouden van kortingen. Deze variëren van 20%, 30% tot regelmatig zelfs 35% en 40% korting op een fotoboek.
Flaming Grace is een serie portretten van roodharige kinderen. Vele verhalen doen de ronde over mensen met het rode MC1R-gen. Uniek zijn ze zeker. Slechts 2% van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Men beweert dat de roodharigen zelfs de komende 100 jaar zullen uitsterven. Klik hier voor meer informatie.
Hieronder een paar suggesties. Zoek zelf ook op internet naar workshops van bekende fotografen.
Klik hier voor Cameratools.
Klik hier voor Kamera-Express .
Klik hier voor Liesbeth van Asselt
Klik hier voor Michiel Buijse
Klik hier voor Wilco Dragt
Klik hier voor Bas Meelker 
Klik hier voor Nordic Vision (workshops & fotoreizen)
Klik hier voor Ruben Smit
De Afrikaanse fotobiënnale is het meest prestigieuze podium voor hedendaagse fotografie uit Afrika en de Afrikaanse diaspora. In Afrotopia verbeelden veertig kunstenaars, vanuit de huidige Afrikaanse realiteit, hun visie op de toekomst van het continent. Klik hier voor meer informatie.
Een indrukwekkende expositie over het Apeldoornsche Bosch, de Joods-psychiatrische instelling die van 1909 tot 1943 gevestigd was aan de Zutphensestraat – op de plek waar nu ‘s Heeren Loo locatie Groot Schuylenburg zit. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Delicious Linkedin