3e Bijeenkomst Reisfotografie 2022

door Petra O
375 Lezers

Woensdag 1 juni was het weer zover dat we elkaars foto’s mochten bewonderen van plaatsen waar we de afgelopen maanden zo al niet geweest waren om in onze portfolio avond te laten bewonderen. Wat bleek, we waren weer uitgewaaierd over Europa alsof er geen Corona bestond. Van vliegschaamte en van files bij het inchecken hadden we dan ook geen last, dus kwamen een aantal mensen gebronsd en al weer terug met verhalen en fotos’. Verhalen bij de foto’s is bij ons ook belangrijk, want we werken met drieluikjes. En daar moet een verhaal achter zitten. Echt iets anders dan sec een foto aanleveren en bekijken of bekritiseren. Het geeft je iets meer ruimte om zelf een thema en onderwerp te kiezen, maar dan moet je wel een goed, leuk of smeuïg verhaal bij hebben.

In totaal hadden we deze avond zo’n 35 foto’s en 9 drieluikjes te besproken, plus de aanvullingen op het gezamenlijk project. Dat gezamenlijk project gaat bestaan uit drie drieluikjes van foto’s die we met z’n allen gaan selecteren uit de foto’s die iedereen heeft aangeleverd. Dat wordt dus nog een aardige discussie en selectie. We hebben dan ook een extra sessie belegd bij Frank Jagers thuis, die zoals gebruikelijk ook deze avond alle foto’s in een smakelijke powerpoint had verwerkt.

Van deze avond zijn er 2 drieluikjes uitgelicht. Deze twee kunnen wellicht terugkomen op de clubavond, maar dat is nog maar de vraag.

Het eerste drieluik komt van Frank, die geïnspireerd door architect Gehri van het Guggenheim museum, ditmaal de ontwerpen en constructies van zijn collega-architect Santiago Calatrava in Spanje opzocht. Deze keer in Bilbao in de nabijheid van het Guggenheim, maar voornamelijk het wijnhuis Ysios in Laguardia heeft bezocht wat ook van zijn hand is. Dit heeft geresulteerd in het volgende drieluik.

Wil je meer van Santiago Calatrava bewonderen, kijk dan eens op deze link.
Vele gebouwen zullen jullie herkennen of wellicht al eens hebben gefotografeerd of bewonderd. Een architect die zijn sporen bij leven al heeft verdiend en zeker niet onder doet voor Nederlands architecten die naam en faam maken.

Fotograaf Frank Jagers

Het tweede drieluik komt van Ron, die nadat hij een teleurstellend tripje naar de Keukenhof had gemaakt (veel te veel mensen voor en achter de camera) bijna bij huis zijn geluksmoment aanschouwde.
Een boer in de buurt van Groessen, nabij Duiven, was nét bezig zijn tulpenveld te decapiteren van de stelen. Hét moment om te schieten want zo waren er mooie rode tulpen en het andere moment enkel de stelen. Zo zie je maar, je hoeft niet ver te gaan om mooie plaatsjes te schieten. De aflopende horizon geeft in deze statische opname nog wat beweging ook. Die is immers een kopje kleiner gemaakt.

Fotograaf Ron Meijer

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen