Clubavond 11 februari 2019 spreker Martin Hogeboom

posted in: Blogberichten, Clubavonden | 0
Martin Hogeboom

Vandaag is Martin Hogeboom onze gastspreker met als onderwerp reclame- en portretfotografie. Martin zegt over zichzelf: Ik werk al jaren met veel plezier fulltime als beroepsfotograaf; mijn werk bestaat uit reclame- en portretfotografie met vooral de mens als onderwerp. Ik werk het liefste op locatie, in zowel binnen- als buitenland. Naast mijn werk doe ik graag eigen projecten, zoals bijvoorbeeld de serie Everyday People, het boek “Whisky Rocks!” of de Outdoor Photography Experience. In deze lezing vertel ik over mijn commerciële en vrije werk en dan met name over het fotograferen van mensen op locatie. Ik hoop je te inspireren door een flink aantal beelden te laten zien en de verhalen achter de foto’s te vertellen. Hoe ze tot stand gekomen zijn, over het omgaan met de mensen voor de lens, over creatieve keuzes en de uitdaging om steeds weer wat moois te maken. Uiteraard komt er techniek aan de orde: fotograferen met het Fujifilm X camerasysteem en werken met verlichting op locatie met zowel aanwezig licht, flitslicht als continulicht. Vragen staat vrij!”

Fotografie voor een boek over Schotse whisky – teksten Reinier Groenendijk, fotografie Martin Hogeboom
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin