Clubavond 19 + 26 oktober 2020 Spreker Rick van der Kraats: Natuurfotografie

posted in: Blogberichten, Clubavonden | 0

LET OP: dit is op de 3e + 4e maandag van de maand.

De jonge fotograaf Rick stelt zich voor:
“Mijn naam is Rick van der Kraats, 19 jaar. Ik ben student toegepaste biologie waarnaast ik veel tijd besteed aan mijn andere passie natuurfotografie.

In Noorwegen heb ik de camera ontdekt en dat was een schot in de roos. Sindsdien ben ik fanatiek de natuur gaan ontdekken en fotograferen. Dit mondde uiteindelijk uit in leerzame fotoprojecten en een hoop verdiepende veldervaring.

Na enkele jaren veranderde mijn fotowerk, ik probeerde origineler te worden, een eigen stijl te creëren. Mijn werk begon creatiever te worden. 

Later haalden de foto’s het podium van fotowedstrijden en door andere activiteiten buiten het veld kreeg ik een innerlijk vraagstuk: wil ik genieten of presteren? Ik baande mij door alle weerstand heen van druk, verwachtingen, enzovoorts. Mijn fotografie verstilde, maar ook dit was een belangrijke periode waarin ik veel heb geleerd.

Zo heb ik geleerd dat het beeld niet het enige is dat telt, maar juist het plezier dat je aan je passie beleeft. Het ontdekken van de natuur, je foto-onderwerp, het verdiepen van je veldervaring en alle inzichten in het veld, dat voedde pas echt mijn passie. Het gaf ook nog eens een verdiepingsslag en verbreding van wie ik ben als mens en natuurfotograaf.

Fotografie is mijn inziens meer dan alleen plaatjes schieten, en ik zou dat graag a.d.h.v. mijn verhaal komen overbrengen.”

Fotograaf Rick van der Kraats
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin