Clubavond maandag 13 maart: presentatie Themagroepen Macro, Abstract, Natuur, Portret en Avond

posted in: Blogberichten, Clubavonden | 0

Macro
Macrofotografie is één van de makkelijkste manieren om aan je onderwerp te komen. Eigenlijk kun je voor elk fotografisch onderwerp een macrofoto bedenken. Wat de themagroep in 2015 heeft geproduceerd gaan we vanavond nog zien.

Abstract
Het is niet makkelijk om het begrip abstracte fotografie goed te definiëren, dit komt omdat iedere fotograaf er op zijn eigen creatieve manier invulling aan dient te geven. Bij abstracte fotografie gaat het er in de hoofdzaak om onderwerpen uit hun letterlijke context te halen door er op een andere manier naar te kijken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op één of meerdere van de volgende drie essentiële elementen: vorm, kleur en lijnen. Een abstracte foto dient altijd een krachtig beeld te zijn dat visueel moet prikkelen en een emotionele reactie bij de kijker moet uitlokken (bron: fotografie academie). Vanavond gaan we kijken of de leden van de themagroep Abstract in 2015 en 2016 hierin zijn geslaagd.

Portret
Een goed portret maken is vaak één van de moeilijkste uitdagingen binnen de fotografie. Bij het maken van een portret heb je naast je fotografische capaciteiten veelal ook een aantal andere skills nodig. Zo zul je als fotograaf het vermogen moeten hebben om goed te kunnen communiceren met je model en zul je vaak de persoon die je voor je camera hebt op zijn/haar gemak moeten stellen. De kunst bij portret is om een foto te maken die spreekt, die emoties oproept en die verder gaat dan alleen maar een registratie. Vanavond zien we de resultaten van de portretgroep.

Avondfotografie
Bij het vastleggen van de themagroepen heeft de “Avondfotografie” ondertussen een vaste plek weten te veroveren. Als de fotograaf een juiste balans weet te vinden tussen aanwezige verlichting en de donkere partijen in de foto, ontstaat er vaak een bijzondere sfeerfoto. Foto’s van deze themagroep zijn dan vaak ook een genot om naar te kijken.

Natuur
De themagroep “Natuur” is vaak één van de grootste groepen. Vanavond nemen de leden van deze groep ons mee naar buiten en laten ze zien hoe mooi flora, fauna, landschappen en close-ups van natuurlijke scènes en texturen kunnen zijn.

Abstract: Herhaling Marilyn van Bindsbergen

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin