Excursie Natuur 2024 naar Markerwadden

door Webmaster
24 Lezers

Fotograaf Jan Kleinbussink

Op 31 mei 2024 stond de excursie naar de Markerwadden op het programma. Voordat het zover was, was het billen knijpen of het weer wel mee wilde werken, want regen op het eiland kun je echt niet hebben, schuilen is daar bijna onmogelijk. Gelukkig hielden we het droog.

Fotograaf Jan Kleinbussink

Een veerboot bracht ons naar het eiland, waar we in krap drie uur een deel van de Markerwadden verkenden. Eigenlijk veel te kort, gelukkig is er voor elk wel wat wils: planten, vogels en landschappen. Het eiland is inmiddels een waar plantenparadijs geworden en ook de vogels hebben de wadden ontdekt. Bewust kozen we voor het voorjaar omdat de jonge vogels er al zijn en de ouders vliegen af en aan met voedsel en of het jonge grut sjouwt achter de ouders aan. Sommige soorten  lieten zich niet zien, zij waren aan het broeden, maar de vogels die er wel zichtbaar waren vermaakten ons met nest materiaal en voedsel in de bek. De Markerwadden is een aanrader en staat op een ander tijdstip zeker weer op het programma.

Fotograaf Jan Kleinbussink

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen