FODO 60 jaar – bezoek FOAM Fotografiemuseum Amsterdam

posted in: Blogberichten | 0

Op het programma stond voor zaterdagmiddag een bezoek aan het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam voor Maaike, Maurice en Lies, na het bezoek aan de tentoonstelling Through the Eyes of Others van kunstfotografe Micky Hoogendijk in Amstelveen.
FOAM, gesitueerd in een oud grachtenpand, laat verschillende tentoonstellingen zien waarbij de rode draad experimenten met fotografie is. Onverwachte foto’s van de meest uiteenlopende onderwerpen.

De erg moderne tentoonstelling ‘Matter’ van Japanner Yokota is een uiting van experimentele fotografie die draait om de tastbaarheid van fotografie. Geen ‘gewone’ foto te zien, maar vooral een verkenning voor nieuwe richtingen voor het medium.

Een andere tentoonstelling is die van William Eggleston genaamd ‘Los Alamos’. Het is een alledaags beeld van de zuidelijke Staten van Amerika tussen 1966 en 1974 weergegeven in kleurenfoto’s. Het geeft een tijdsbeeld weer met veel foto’s van de meest gekke details.

Na het bezoek aan FOAM heeft Maurice als heuse stadsgids de dames mee genomen voor een ras Amsterdamse lunch en een gezellige wandeling door centrum Amsterdam.

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin