Foto van de maand december 2023

door Petra O
260 Lezers

Fotograaf Jolanda van Velzen

Eindelijk mochten we weer! Na 2 maanden van niet kunnen exposeren door bezetting van de bovenetage van de Waag was er tijdens de laatste culturele zondag van dit jaar gelukkig weer gelegenheid om te tonen wat onze clubleden het afgelopen jaar (2022) hebben gemaakt aan foto’s. Het was themagroep Straatfotografie die deze expositie mocht invullen, wat met zorg gebeurd bleek te zijn door per foto een kort extra commentaar toe te voegen; iets wat door de bezoekers zeker gewaardeerd wordt. Met tips van Marion Keijzer met betrekking tot het plakken van de foto’s op de passe-partouts en de opstelling ervan om hinderlijke reflecties te minimaliseren zag het geheel er zeer verzorgd uit!

Op deze koude, maar fraaie winterse zondag waren er in totaal 114 bezoekers die de moeite namen om de 30 foto’s langs te gaan en zich eventueel nog extra te laten informeren door één van de gastheren/gastvrouwen. Ook de bezoekers bleken de exposities in de afgelopen maanden gemist te hebben, wat natuurlijk leuk is om te horen.

Uiteraard werd aan de bezoekers gevraagd welke foto hun voorkeur had en om 5 voor 5 bleken er 2 foto’s ex aequo op 13 voorkeursstemmen te staan. De laatste bezoeker (Martin, die kwam helpen met opruimen) mocht echter ook nog een stem uitbrengen en aangezien dit op één van de ex aequo foto’s bleek te zijn kwam er toch nog een winnaar uit de bus. De foto ‘adorable’, gemaakt door Jolanda van Velzen, van een tafereel in de Gasthuisstraat werd hiermee de publiekslieveling!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen