Photoshop themagroep Kerstkaart 2023

door Petra O
143 Lezers

Fotograaf Nellie van Workum

Een filmpje van 2 x 8 minuten. Hoe maak je van niets een kerstkaart.

Over deel 1 deden we 2 uur over. Was het nu zo moeilijk ? Ja en nee. Het was ook vooral gezellig. Maar soms ook wel frustrerend. “Waarom lukt het bij jouw wel en bij mij niet ?” werd er regelmatig geroepen.

We hebben gewerkt met de tool pen. Deze pen maakt vormen met ankerpunten. Een hele klus om dan toch een landschap te maken. Daarna zet je de vorm om in een selectie. Dat was handig en zo kon je diverse keren het landschap kopiëren. Met de tool transformatie kun je ook nog wat andere vormen maken. Diverse kleuren toegevoegd en de dekking wat veranderd. Met de slimme filters helderheid en contrast / Gausiaans vervagen en ruis voor het sneeuweffect toegevoegd.  Deel 2 was huiswerk. Dat was de boom en tekst maken. Nellies sjablonen tool was weg dus deel 2 heeft wat langer geduurd dan gepland. Uiteindelijk zelf maar handmatig een ster gemaakt op de boom.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen