Macro 2023 duikt in de IVN-tuin

door Petra O
176 Lezers

Fotograaf Hester Hoornstra

Afgelopen donderdag, 1 juni 2023., bezocht de themagroep Macro de IVN-tuin in Rheden om insecten te fotograferen. Een paar wolken aan de hemel en de zon die haar stralen over de prachtige klaprozen liet schijnen beloofde een mooi scenario te zijn voor het fotograferen. De noordenwind was aan het begin van de ochtend rustig en begon daarna aan te trekken. Toch weerhield de wind ons niet om foto’s te maken van de drukke bijen en andere insecten. De St. Jacobsvlinder (zie foto) was de attractie van de ochtend.

Fotograaf Hester Hoornstra

Zonder te bewegen bleef het diertje zitten en was een dankbaar object voor de macrofotografen. Een muisje met kraaloogjes schrok van de camera van Jessy en schoot haar holletje in. Egbert en Mels maakten foto’s van insecten in en bij de vijver. Lies en Hester storten zich op het fotograferen van vliegende bijen, hetgeen een serieuze uitdaging was. Corlène vertrok na het maken van haar foto’s met een pijnlijke knie naar huis.

Ondertussen was er de gebruikelijke uitwisseling van technische vernuftigheden van camera’s, lenzen (macro lens of telelens), statieven en de vraag hoe krijg je een mooie scherpte/diepte macrofoto.
Het was een mooie foto dag in een rustige omgeving met een grote diversiteit aan planten en dieren. Een aanrader.

Fotograaf Hester Hoornstra

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen