Minimalistisch 1 mixt er wat af

door Webmaster
69 Lezers

Fotograaf Theo van Workum
Fotobesprekingen zijn altijd een mix van serieuze reflectie en een vleugje humor. Tijdens onze laatste bijeenkomst, waarbij we foto’s met het thema ‘lijnen en vlakken’ bespraken, werd de vraag “Wat is nu echt minimalistisch?” weer eens flink onder de loep genomen.
Het leuke is dat we niet alleen de foto’s beoordelen, maar dat we sommige foto’s ook gelijk bewerken Lightroom. Soms blijkt dan dat wat je dacht dat al minimalistisch was, na wat digitale ‘verbouwing’ nog minimaler kan worden.
Maar niet elke foto (of fotograaf) is blij met deze digitale make-over. Sommige foto’s lijken te schreeuwen: “Raak me niet aan! Ik ben perfect zoals ik ben!” En dat respecteren we natuurlijk. Het is leuk om te zien hoe mensen verschillende ideeën hebben over wat minimalistisch is. Voor sommigen betekent het geen enkele wijziging, terwijl anderen een ‘alles moet weg’-mentaliteit hebben.

Fotograaf Nellie van Workum

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen