Portretten op straat

door Petra O
249 Lezers

Na bij eerdere sessies in de studio en in een vervallen fabriek te hebben gefotografeerd was het zaterdag 23 september tijd voor de themagroep Portret om de straat op te gaan. We hadden besloten het dicht bij huis te houden en aldus werd het Arnhem.

Ook de modellen kwamen van dicht bij huis, namelijk een dochter van Roland en ook nog één van Martin.

Het bleek een zonovergoten middag te zijn, wat fijn was voor de modellen, maar voor de fotografen een extra lastige uitdaging vanwege het harde licht.

Gestart werd op het dakterras van Rozet, de bibliotheek van Arnhem. Vervolgens was er een verplaatsing naar de Rijnkade, waar onder het viaduct ook nog schaduwrijke plekken te vinden waren en bovendien veel graffiti.

Op deze locatie werd weer veel geleerd en dan niet alleen wat betreft de fototechniek. Zo was er een dure les voor Martin, die tot de ontdekking kwam dat het niet erg verstandig is om je flitserstatief met paraplu even uit het oog te verliezen. Eén goede zucht wind en het statief ging omver, paraplu net over de kaderand om vervolgens met een perfect uitgevoerde gestrekte salto in de Rijn te belanden. Weg statief, weg transceiver en weg Canon Speedlite flitser…

Afijn, vol goede moed trokken we naar het Centraal Station, waar de laatste plaatjes van de dag werden geschoten.

Het was een mooie middag, hoewel er met enigszins gemengde gevoelens op terug gekeken wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen