Reisfotografie 1e bijeenkomst: wordt het een live avond (5% kans) of toch weer digitaal?

door Petra O
201 Lezers

Het werd weer een digitale thema-avond zoals te verwachten viel, maar het stellen van de vraag kenmerkt de optimistische instelling van de reizigers. Op 17 februari 2021 werd de eerste avond van het nieuwe seizoen gehouden van de themagroep reisfotografie. Coördinator Giséla begroette zes leden van FODO waarvan Frank Jagers en Henk Kuipers nieuw waren. De twee drieluiken bij dit verslag zijn van beide heren.

Opnieuw had Gisela veel tijd gestoken in de voorbereidende PowerPoint met alle losse foto’s en de drieluiken met daarbij korte teksten als toelichting. De Giséla-methode werkt overigens zo goed dat die is ‘bevorderd’ tot de FODO-standaard!

Fotograaf Frank Jagers – beelden van diverse oude culturen

We zijn weer de hele wereld over geweest met alle foto’s waarbij dit keer opviel dat Scandinavië goed vertegenwoordigd was bij alle mooie opnamen. Iedere foto en drieluik werd besproken waarbij de nadruk lag op een open discussie in de hele groep om te proberen de maker van de foto op ideeën te brengen om de foto’s nog beter te maken.

Bij de drieluiken werden door het schuiven met foto’s in PowerPoint veel alternatieven uitgeprobeerd, wat vaak tot leuke nieuwe inzichten leidde bij de fotografen. Uiteindelijk zal iedere fotograaf zelf de keuze maken voor het drieluik dat op de clubavond zal worden gepresenteerd of zelfs de tentoonstelling zal halen. We weten niet wanneer er weer een tentoonstelling in de Waag georganiseerd kan worden, maar optimistisch als we zijn geloven we vast dat die tijd weer komt, net als thema-avonden ‘live’ bij de Waag!

Fotograaf Henk Kuipers – Waterlandschappen in Zweden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen