Reizen voorjaar 2022

door Petra O
256 Lezers

Deze avond kwamen we als “Reizigers” met 7 personen van de 9 bijeen in het woonhuis van Frank.

Alles was goed voorbereid en al neergezet. In een mooie presentatie op het scherm waren we voor een paar uurtjes heel ergens anders dan bij de oorlogsberichten uit de wereld waar we dagelijks over horen en zien via de media.

Ron presenteerde architectuur met fraaie reflecties van de Markthal en het nieuwste Museum in Rotterdam in combinatie met het Centraal Station. Frank had als thema “Diagonaal door Rotterdam”, architectuur spiegelend en abstract weergegeven in, en van, de hoge gebouwen en het fraaie station. Bianca was zich gaan verdiepen in de kubuswoningen in Helmond. Niet zo bekend als die van Rotterdam, maar een uitdaging om gefotografeerd te worden. Wim deed dichtbij huis een experiment met inzoomen met lange sluitertijd en als doel gelaagdheid in een foto te krijgen. Wie weet…….gaat hij nog verder met dit experiment…….! Riet had de kleurige foto’s die je langs het strand zou kunnen verwachten vertaald naar zwart-witbeelden, waarmee de nadruk op de compositie in de foto’s sterker naar voren kwam. Cor was afgedaald in een oude basaltmijn, nu verworden tot koeling voor 28 bierbrouwerijen. Tally had een idyllisch steegje op Sardinië als blikvanger, waar een meisje met haar uitgestoken hand fotografen weert om haar typerende domein te betreden. Het geeft vreugdeopmerkingen als uit de 5 aangeleverde foto’s “met gezamenlijk oog” het meest aantrekkelijke drieluik op het scherm wordt gekozen.

Tenslotte: Als verrassing maken we een extra gezamenlijk drieluik aan het einde van het jaar. Het onderwerp blijft nog even geheim…… er wordt al enthousiast aan gewerkt.

Fotograaf Tally Huisman
Fotograaf Cor te Hennepe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen