Verslag sessie 5 Reisfotografie 2022

door Petra O
266 Lezers

Woensdag 23 november was alweer de laatste meeting van de fotogroep “reis”.

Vanwege de energiemaatregelen (overwegend de kosten) in de Waag werd deze sessie gehouden bij Frank thuis in een daarvoor mooie geschikte ruimte.

Niet iedereen kon lijfelijk aanwezig zijn dus waren we ditmaal met z’n 6en.

We hebben ons best gedaan om op tijd de foto’s in te leveren en dat resulteerde op fraaie plaatjes.

Wim is in het verdere verloop van dit groepje in staat gebleken om zijn ideeën met betrekking tot dubbelopnames verder uit te breiden. Met enige voorstelling dat je in het bos loopt met links en rechts wat watertjes en dan dubbelopnames maakt van herfstkleuren ziet dat er fraai uit. Je zal het zien op de clubavond!

Cor liet zien dat wandelen in de Franse alpen niet alleen sneeuw, paragliders en blauwe luchten te aanschouwen zijn maar ook veel water en bergmarmotten.

En dit is niet voor niets een reisgezelschap, want Ron en Bianca hadden foto’s genomen in Marokko waar (voor ons) oude ambachten in beeld werden gebracht én de woestijn bij zonsondergang en -opgang de nodige schaduwen in zand liet zien.

Van zuid naar het noorden: want Frank liet zien dat er niet alleen oude houten gebouwen in Trondheim Noorwegen zijn, maar ook nieuwe architectuur met oude invloeden en dat goed naast elkaar kan staan.

Terug in Nederland kwamen we eerst terecht in Noord-Holland (de Schermer) waar Hollandse molens de kim bewerkt en Arie daar rustige zwart-wit plaatjes van had geschoten.
Helemaal terug in deze contreien gaf Tally een beeld van muurschilderingen in de Achterhoek waar Doesburgse RoosArt (wie kent haar niet) panden en silo’s verfraaide met haar kunsten. 

Al met al hebben we weer een “mooie reizen” achter de rug die kleurrijke plaatjes heeft opgeleverd.

Omdat deze werkgroep een andere insteek heeft dan welk ander groepje dan ook, immers is het niet af te spreken dat er groepjes op reis gaan naar het buitenland, hebben we toch het wij-gevoel, het samen iets maken, geïmplementeerd met een gezamenlijk project. En niets is eenvoudiger; want in elk land staan wel religieuze gebouwen. Dat resulteerde in een aantal drieluikjes geformeerd van en door ieders foto’s.

Enkele indrukken:
Kerktorens: Martinitoren in Groningen, in Interlaken en op Rhodos.

Fotografen Riet Melieste en Arie Niks

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen