‘Zo kom je nog eens ergens!’

door Petra O
387 Lezers

Inmiddels is op 28 september alweer de vierde avond van de themagroep Reisfotografie geweest. Zoals altijd zijn we fotografisch op een aantal mooie plekken geweest, zowel in Nederland als wat verderop in Europa.

Per avond stuurt iedereen vijf losse foto’s en een drieluik in. Frank zet alle foto’s en drieluiken in een prachtige PowerPoint presentatie waarin iedere fotograaf een ‘eigen’ openingsslide krijgt en een kleurige achtergrond die precies bij de foto’s past. Dat maakt het bespreken van de foto’s en het schuiven met foto’s om het beste drieluik te krijgen leuk en gemakkelijk. Uiteraard zijn er bij alle foto’s opmerkingen gemaakt en verbeteringen voorgesteld, maar op een positieve manier zodat iedere reisfotograaf weer wat heeft bijgeleerd.

Deze keer begonnen we in de Zaanse Schans met foto’s van Frank. Hij fotografeerde een aantal molens, prachtig verlicht tegen een Hollandse stormlucht. Aad nam ons mee naar Den Haag, de plaats van veel politieke bespiegelingen, met mooie foto’s van spiegelingen in Haagse ramen en wateren. Riet liet een aantal foto’s van Corfu zien waar ze trappen fotografeerde in een vervallen – en daardoor sfeervolle – omgeving.

Arie presenteerde foto’s van een plek waar niemand van ons al was geweest. In de Bourgogne ligt een kerk die ontworpen is door de wereldberoemde architect Le Corbusier: de Notre Dame du Haut. Hoewel 60 jaar oud heeft de kerk nog steeds een modern uiterlijk wat Arie inspireerde tot bijzondere foto’s. Zo kom je nog eens ergens J

Cor fotografeerde bergen in de Franse Alpen tegen het einde van de dag wat een aantal sfeervolle foto’s opleverde. Tally was de sportiefste van ons allemaal: zij heeft tijdens de vakantie veel gefietst in Zeeland en maakte daarbij mooie foto’s van strand en water vaak met een mooie lichtval.

Ron maakte foto’s die bij het tijdsbeeld passen: mensen met bijzondere mondkapjes op Gran Canaria. Van een kleurrijk iemand met een eenvoudig zwart mondkapje tot een mondkapje met de afbeelding van een gasmasker! Bianca maakte de foto’s met de meeste kleur. Zij fotografeerde in het schilderachtige Puerto de Mogán prachtige bougainville struiken.

Tenslotte presenteerde Wim een aantal bijzondere foto’s in de sfeer van de imperialist Claude Monet. Die maakte hij door dubbelfoto’s te maken met zijn camera. Dat resulteerde in prachtige opnamen die qua kleur en opbouw bij Claude Monet niet zouden misstaan… gewoon vlak bij huis gemaakt. Heel bijzonder. Zijn drieluik is dan ook bij dit verslag gevoegd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen