Urban landscape: excursies Harderwijk/Zwolle en Flevopolder/Kampen

posted in: Urban Landscape | 0

Begin oktober zijn we voor de derde keer op stap gegaan richting Harderwijk.

Op de eerste locatie konden we de zon niet zien opkomen maar wel profiteren van het mooie zachte ochtendlicht.

We waren op meerdere locaties maar niet zo tevreden over de te fotograferen onderwerpen. Bovendien werd er een nieuw stuk binnenvaart aangelegd waardoor een groot deel van de stad één grote afgraving was.

Vervolgens zijn we naar een brug geweest bij Hattem, daarna door naar Zwolle. Daar hebben we in het donker nog wat leuke foto’s kunnen maken.

 

De  vierde trip dit jaar was naar Lelystad. Daar bezochten we drie locaties, de Markerwaarddijk met het “Exposure” kunstwerk (hurkende man), de Batavia haven en de schouwburg in de binnenstad. Dit uitstapje was 16 november j.l.

Deze dag was het de hele dag erg grijs, (mot)regenachtig en mistig. Geen zon te bekennen. Pas in de vroege avond klaarde het iets op en werd het ook wat warmer. Na Lelystad bezochten we Almere, daar begon het hard te regenen waardoor een deel van de groep in een parkeergarage belandde. We besloten deze dag met een avondsessie in de mooie Hanzestad Kampen.

 

 

Ondanks het gegeven dat niet alle locaties zo fotogeniek waren als we gehoopt hadden, hebben we met elkaar een prima tijd gehad.
We hebben elkaar met raad en daad terzijde gestaan. Daarvan heeft met name ondergetekende geprofiteerd. Zeker die keer dat ik mijn fototoestel vergeten had (ja, jullie lezen dit goed). Dit had ik pas in de gaten toen we al in Harderwijk waren.

 

Henk H. ontpopte zich als de reddende engel en leende mij zijn tweede camera uit.

We moeten de foto’s van elkaar nog bekijken en bespreken en hopen dat het voldoende is voor een presentatie op de club en de tentoonstelling op een culturele zondag in de Waag. We zullen zien.

Marilyn van Bindsbergen

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin